Jumaat, 23 November 2007

Sembuh dari Serangan Strok

Cik Nordini mengalami serangan strok pada Oktober, 2006 dan telah disahkan oleh doktor tidak akan dapat berjalan sampai bila-bila. Setelah beliau mengambil Alpha Lipid 4 tin, perkembangan positif berlaku dan kini beliau telah boleh berjalan tanpa bantuan. Tahniah!
26 Disember, 2007 - En. Roslan menceritakan tentang tok saudara beliau yang telah lama terlantar akibat serangan strok. Setelah mengambil Alpha Lipid keadaan tok saudara beliau semakin baik dari hanya terlantar dikatil kini tok saudara beliau sudah boleh bangun dan berjalan.26 Disember, 2007 - Puan Suriani memperkenalkan Alpha Lipid kepada pakcik beliau yang mengidap strok. Sebelum mengambil Alpha Lipid, pakcik beliau tersebut tidak boleh bercakap. Baru-baru ini, pakcik beliau yang telah mengamalkan Alpha Lipid ini telah boleh bercakap. Disebabkan perubahan mengejut ini, bapa Puan Suriani yang pada awalnya bersikap negetif kini telah memperkenalkan Alpha Lipid kepada keluarga dan rakan-rakannya.

8 ulasan:

Kawan Perihatin berkata...

Kawan saya di Besut telah diserang strok lebih dari setahun. Beliau telah lumpuh dan mengalami kesukaran untuk berjalan, setelah mencuba sebanyak Alpha Lipid ini (setin), beliau boleh berjalan semula.

Admin berkata...

Hebat, hanya dengan satu tin telah boleh berjalan semula. Ini adalah dari keizinan Dia Yang Maha Esa, bergantung kepada individu, seperti Cik Nordini beliau kembali sihat dari strok setelah mengambil 4 tin. Apapun Alpha Lipid memang dapat membantu mereka yang diserang strok.

Nordini's friend berkata...

Akibat tidak menjaga pemakanan, beliau menghidap kencing manis dan selalunya bacaan glukos beliau melebihi 20mmol/l sehingga bacaan glucometer "HIGH". Pada hujung tahun lepas beliau diserang strok yang teruk hingga mengakibatkan beliau lumpuh, mata beliau menjadi buta (retinopathy) dan brain damage akibat Hemmorrhage. Beliau dimasukkan ke Hospital Sg Buloh kerana pada waktu itu beliau bekerja di Kampung Melayu, Subang. Setelah keadaan bertambah baik beliau dibenarkan pulang dan beliau masih tidak boleh berjalan apatah lagi untuk bekerja semula.

Setelah melalui kesukaran untuk menyakinkan beliau tentang keberkesanan Alpha Lipid ini akhirnya beliau mengambilnya. Mengikut cerita beliau mengambilnya hingga 5 kali sehari, malah beliau ratah Alpha Lipid ini akibat geram terhadap ketidakupayaan beliau.

Namun kini setelah 4 tin Alpha Lipid, beliau telah boleh berjalan semula dan mata kiri beliau tidak perlu dibedah lagi kerana sel-sel retina dan pembuluh darah yang pecah telah pulih. Beliau kini sudah boleh melihat semula. Pengalaman ini telah menyebabkan beliau berazam untuk membantu ramai lagi supaya mencuba Alpha Lipid ini.

Suhaila Hisham berkata...

Seorang pengguna di Kampung Subang yang hanya mampu berjalan dengan bantuan “walking frame” (4 kaki) telah mengambil Alpha Lipid. Setelah 2 minggu, beliau kini telah boleh berjalan tanpa bantuan “walking frame”. Tahniah!!

Admin berkata...

Menurut saintis Mr. Michail Borissenko dari Institute of Colostrum Research, Alpha Lipid boleh membantu pembentukan tisu-tisu halus seperti tendon, ligamen dan akan menambahkan tenaga kepada otot-otot. Ia juga akan memberi ‘support’ kepada pembentukan sistem saraf. Inilah sebabnya mereka yang menghidap strok dan perempuan yang mengandung/lepas bersalin amat sesuai mengambil Alpha Lipid ini.

Pendengar Kelantan FM berkata...

Kelmarin Jumaat 11:30 pagi (15 Februari 2008) ada siaran Alpha Lipid di Radio Kelantan FM 102.9FM... Testimoni tentang pengidap strok yang diserang strok semasa bulan Ramadhan lalu, kini setelah mengamalkan Alpha Lipid beliau telah boleh bangun berjalan didalam rumah. Syukur Alpha Lipid telah dapat membantu ramai yang diserang strok.

Lydia - Klang berkata...

Mak saya yang menetap di Kedah, yang diserang strok telah mencuba Alpha Lipid 1 tin. Sebelum ini beliau telah mencuba berbagai kaedah dan produk tetapi masih tidak menjadi. Apabila beliau mencuba Alpha Lipid LifeLine dalam tempoh pengambilan beliau dalam sebulan sudah ada tanda2 positif, tangan beliau yang tidak dapat keras kini telah beransur lembut. Kini beliau akan terus mengamalkan Alpha Lipid ini dan terima kasih kepada ALPHALIPID.NET kerana menyediakan portal yang dapat membantu ramai pesakit2 diluar sana.

Admin berkata...

Iya, semalam kami menerima panggilan telefon dari Lydia, beliau menceritakan tentang mak beliau yang berada di Kedah. Lydia mendapat maklumat Alpha Lipid ini dari Majalah RAPI keluaran 15 Februari, 2008. Semoga mak beliau akan beransur pulih, insyallah.